Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua

Любіть Україну !

Україна з ЄС !

Україна в ЄС !

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow Володимир Висотін: 5-й тур міг відбутись, але треба було ризикувати
Володимир Висотін: 5-й тур міг відбутись, але треба було ризикувати Версия для печати Отправить на e-mail
30.05.2015
vysotin.jpg   У багатьох гравців, тренерів та прихильників водного поло в Україні досі болить душа через зрив 5-го туру чемпіонату України серед чоловіків, який мав відбутися в Києві у травні цього року. Додаткові запитання виникли через те, що як виявилося згодом, у дні запланованих змагань вода в басейні КПІ все ж таки відповідала вимогам, тобто тур чемпіонату міг бути проведений.

Жодних прихованих причин скасування туру не було, запевняє головний суддя змагань Висотін Володимир Іванович - організатори проведення туру з Федерації Київщини не хотіли ризикувати, гарантуючи належну температуру води в басейні, при відключених теплоносіях.

 

Володимир Висотін переконаний, що скасування чемпіонату відбулося все ж таки через форс-мажор, бо ніхто не очікував, що так рано відключать гарячу воду, зазвичай це роблять в червні, липні.

 

- А тут лист прийшов 8 травня, що підігріву води не буде, - розповідає він. - Воду до того ж відключили на добу раніше, 18 травня, рівно о 16.00, а ігри повинні були починатися 21 числа. За цей час вода могла охолонути і до 22-24 градусів, що не відповідає правилам. У мене досі душа болить, що тур не відбувся.

 

Володимир Висотін розповідає, що була усна домовленість з директором спорткомплексу КПІ, про те, що в останній день він підніме температуру до 28 градусів. У такому випадку можна було встигнути ще розіслати гарантійні листи, але організатори побоялися. Директор все-таки виконав обіцянку і підняв температуру, на час змагань вона відповідала нормі.

 

- Мало того, у нас почалася спека, і температура повітря трималася 33 градуси, тому вода практично не остигала, можна було сміливо грати, - говорить головний суддя. - Єдине, що не було гарячої води в душі. Та для того, щоб приїхати командам не вистачало лише гарантійних листів, в яких було б вказано, що температурний режим води буде відповідним. На виконкомі ФВПУ представник Федерації Київщини так і сказав, що це їх недопрацювання, побоялися гарантувати.

 

За словами Володимира Висотіна, зазвичай в гарантійних листах не уточнюється відповідність температури води нормі, але в даному випадку через те, що команди вже були повідомлені про планове відключення басейну, таке уточнення було необхідне. Він каже, що просив президента Федерації Київщини взяти це на себе.

 

- Були обвинувальні листи і на мою адресу, і на адресу Віталія Лісуна, але пізніше представник Федерації Київщини вибачився, пояснив це станом напруги, - розповідає головний суддя. - Їх звичайно можна зрозуміти, провести копітку роботу з підготовки туру в наш час безгрошів'я дуже складно. Спочатку їм виставили великий рахунок за оренду води, там була сума 48-50 тисяч. Вони ходили до ректора, добивалися, суму скинули до 21 тисячі. Підготували для команд хороше розміщення. Одним словом, провели великий обсяг роботи, підготували нові ворота, поле, нове електронне табло, були в повній бойовій готовності, а тут таке. Можна зрозуміти їх стан. Можливо їм варто було ризикнути і взяти на себе цю гарантію, тоді все б відбулося.

 

Проте пан Висотін намагається увійти в положення збірної Київщини.

 

- А що робити, якщо вода не відповідала б правилам і тренера відмовилися б виводити команди на гру, - запитує він. - Далі що? Тур не дограний, скандал, десь потрібно його догравати... Напевно команда Києва це все врахувала. Але я радив їм все таки піти на ризик. Цей тур був необхідний команді Києва як повітря. Поки думали, команди прислали відмови. Ми пропонували перенести тур в інше місто, але кияни хотіли тільки в Києві. Настав момент, коли врятувати ситуацію могла тільки гарантія температурного режиму води.

 

Володимир Висотін каже, що проблеми з водою виникали і раніше, але це ставалось під час самих змагань. Наприклад, труба могла лопнути і вода в басейні починала остигати.

 

- Торік у нас відбувся тур в Дніпропетровську, - розповідає він. - Його тільки почали грати і в цей же день лопнула якась труба. А це був уже кінець листопада. Вода була 26 градусів, а у нас була чотириденка і температура моментально почала падати щодня на півтора градуси. То ж в останній день ми скоротили періоди для дівчат. А що робити, захворіють і все. Таке іноді трапляється.

 

Ми поцікавились у Володимира Івановича в якому стані перебуває зараз водне поло в столиці. Ось, що він нам розповів:

 

- У нас був сильний провал по місту Києву в розвитку водного поло. Був такий період, що воно взагалі не розвивалось. У Києві свого часу теж була непогана динамівська команда, та її закрили, залишили тільки у Львові. Але за останні чотири роки запрацювали три організації. Я працюю тренером з хлопцями в ДЮСШ №9 м. Києва, відкрилася комплексна дитяча спортивна школа при київському "Динамо", там сім видів спорту, один з них - водне поло, і повністю любительське, не відноситься ні до якої організації - "Федерація водного поло Київської області". У цій Федерації був є трохи старших юнаків, молодих чоловіків, і ось вони вирішили взяти участь в чемпіонаті. А ми зі свого боку починаємо готувати юнаків, і ось пішов невеликий розвиток водного поло. Провели чемпіонат серед молодших, в ньому брали участь всі три команди із столиці. У планах все це далі розвивати і в наступному році хотіли б розпочати проводити юнацькі чемпіонати України. Там три вікові групи і ми будемо просити, що б якийсь із турів, мабуть для молодшої групи, провести в Києві.

 

Володимир Іванович Висотін - призначений головним суддею 6-го туру 24 відкритого Чемпіонату України серед чоловіків, який відбуватиметься у Львові з 4 по 6 червня 2015 року.

 

розмовляла Олена Толстая 

 

 

 

Последнее обновление ( 20.06.2015 )