Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Крим Донбас, це
  УКРАЇНА

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow Виконком ФВПУ розcтавив всі крапки над "і" щодо 5-го туру
Виконком ФВПУ розcтавив всі крапки над "і" щодо 5-го туру Версия для печати Отправить на e-mail
28.05.2015
ball.png28 травня 2015 року відбулося засідання виконкому Федерації водного поло України (ФВПУ). На ньому було розглянути чотири питання - 1) підготовка збірної України до міжнародних змагань в Баку в червні цього року, 2) затвердження кандидатури другого тренера національної команди, 3) аналіз травневих змагань в Ужгороді, під час яких виникли проблеми із басейном 4) причини скасування 5-го туру Чемпіонату країни серед чоловіків в Києві.

Державний тренер збірної команди України з водного поло Віталій Лісун, який брав участь у засіданні виконкому ФВПУ, розповів waterpolo.org.ua про результати розгляду цих питань.

1). Щодо підготовки нашої збірної до ігр в Баку, прийшли до висновку, що все йде по плану - форму шиють, збори проводяться... Тобто все йде як і планували. Непередбачено виникло тільки одне питання, щодо звільнення одного спортсмена з Одеси від державної підсумкової атестації. Це питання будемо вирішувати з Міністерством освіти.

2). Головний тренер Завізіон Валерій Михайлович запропонував кандидатури на посаду другого тренера національної збірної команди. Виконком підтримав Євтушка Олександра Юрійовича.

3). Щодо змагань в Ужгороді. Розглянули листування і те, що там відбувалося. Нагадаємо, що ігри проходили в басейні з глибиною, яка не відповідала стандартам проведення змагань. Уся провина за ці недоліки покладається на Федерацію Закарпаття. Вони пізно повідомили, що змагання не можливо провести в раніше запланованому басейні. Віталій Лісун звертає увагу, що організатори неуважно читають регламент проведення змагань.

"Організатори написали, що терміни змагань були перенесені і вони не встигли відповідним чином вчасно підготуватися, хоча від них вже прийшов гарантійний лист, що вони проведуть змагання саме у відповідному басейні, ще 2 грудня 2014 року", - розповідає Віталій Лісун.

Тобто часу підготуватися було більш, ніж достатньо. На засіданні виконкому Федерації прийняли рішення - якщо в майбутньому буде розглядатися питання щодо проведення змагань в Ужгороді, то ще до їх початку в Ужгород виїде представник ФВПУ, щоб оглянути базу, обладнання, яке у них є, бо і з цим там були певні проблеми. Наприклад, були відсутні 35-секундники, а також позичали табло... Тобто, якщо не будуть готові, то і змагань не буде.

"Згідно регламенту, відповідальність за проведення змагань повністю лежить на організації, яка їх проводить. В даному випадку це була Федерації водних видів спорту Закарпатської області і головний суддя. Тобто, до цих змагань віднеслись неналежним чином як головний суддя, так і місцева Федерація, яка виявила певну недбалість. Будуть написані листи з оцінками і прийняті міри щодо конкретних організацій", - наголошує Віталій Лісун.

4). Напевно, найбільш гострим стало обговорення скасування 5-го туру чемпіонату України. Нагадаємо, що напередодні, Федерацією водного поло Київщини і головним державним тренером Віталієм Лісуном були дані протилежні висновки щодо причин його скасування. Віталій Клєстов, який представляє Федерацію Київщини, в своєму зверненні назвав скасування змагань в Києві - зривом туру через вину конретних осіб, а головний державний тренер Віталій Лісун, навпаки стверджував, що змагання не будуть проведені через форс-мажорні обставини.

Отже, на виконком Національної Федерації був запрошений представник Федерації водного поло Київщини - Віталій Валерійович Клєстов. Учасники засідання передивились переписку, що передувала 5-му туру, розглянули як йшла підготовка до нього. Прийшли до висновку, що відповідальність за зрив 5-го туру лежить на Федерації Київщини. "Можна сказати, що через певну відсутність досвіду, вони трошки недопрацювали, - розповідає Віталій Лісун. -  Уся суть питання була в листі, який у Федерації Київщини вважали гарантійним, але в ньому не було жодних гарантій".

Недопрацювання виявилось в тому, що гарантійний лист щодо можливості проведення в Києві 5-го туру не був наданий. А те, що було надано, гарантійним листом не було. В ньому не було вказано, що в дні проведення змагань температура води в басейні відповідатиме нормі. Лист навіть не був затверджений печаттю, хоча вона обов'язково має має там бути.

"ФВПУ і команди вже були повідомлені про те, що через відключення гарячої води "Київенерго" можуть виникнути проблеми. І жодних гарантій, що проблем під час проведення змаганнь не буде, ми з боку Федерації Київщини не отримали, тому 5-й тур був скасований. А інакше як? Приїдуть команди, люди витратили гроші, а вода холодна... І кому в такому випадку потрібен скандал? Отже, претензії зі сторони водного поло Київщини були зняті", - розповів Віталій Лісун

 

Розмовляла Олена Толстая

Последнее обновление ( 20.06.2015 )