Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
No to Racism
No to Rashyzm
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow 5-го туру не буде через форс-мажор
5-го туру не буде через форс-мажор Версия для печати Отправить на e-mail
20.05.2015
dsc_4026.jpg        Державний тренер збірної команди України з водного поло Віталій Лісун дав коментар сайту www.waterpolo.org.ua про причини зриву 5-го туру Чемпіонату країни з водного поло серед чоловіків і про те, чи відбудеться цей тур взагалі. 

Нагадаємо, що 18 травня стало відомо, що п'ятий тур чемпіонату України серед чоловіків у місті Києві, що мав відбутися з 21 по 24 травня в басейні КПІ скасовано. Причина - організатори туру не забезпечила теплою водою басейн для проведення змагань. Ця новина викликала здивування та негативну реакцію в багатьох прихильників українського водного поло та побоювання за його подальшу долю. 

 

- Яка головна причина того, що басейн був не готовий до проведення 5-го туру чемпіонату України з водного поло серед чоловіків?

- Басейн був не готовий через форс-мажор. Кампанія "Київенерго" відключила гаряче опалення в басейні. 8 травня прийшов лист на басейн Київського політехнічного інституту, де ми хотіли провести 5 тур чемпіонату, про те,що 19 травня буде відключено гаряче водопостачання. Ми порадилися з фахівцями, директорами басейнів. Порахували, що на день змагання вода не буде відповідати стандартам за якими вона повинна бути 26 градусів, плюс мінус один градус. Якщо вода холодніше, то хлопцям вже некомфортно грати, можна захворіти. Але скажімо так, це просто не відповідає правилам. Команди відмовилися грати в цих умовах, на що мали повне право. Тут звинувачувати нікого, це справа випадку.

- Коли відбудеться 5-й тур і де?

-  Шостий тур у нас запланований у Львові з 4 по 7 червня, а потім наша збірна команда їде в Баку. Попередньо поспілкувавшись з тренерами можу сказати, що п'ятий тур швидше за все буде скасовано. Ми не будемо спочатку проводити 6-й тур, а через два місяці 5-й тур. Це не піддається логіці. До того ж багато команд є бюджетними, вони просто не зможуть перекинути гроші на більш далекі терміни. Але сьогодні ми ще будемо у Федерації спілкуватися з цього питання.

- Тобто 5-го туру не буде, а 6-й відбудеться?

- Шостий тур проходитиме за планом  в місті Львові в басейні СКА (вул. Клепарівська 39/а) з 4 по 7 червня. Як я вже сказав, тренера дотримуються такої думки - 5-й тур взагалі не проводити. Багато команд вже не зможуть на той час залучити гравців через організаційні питання, студенти складатимуть ЗНО, а потім вступні іспити. У нас немає можливості на сьогоднішній день якось натиснути на «Київенерго», бо відключається не тільки басейн, але планово весь район міста Києва в якому він знаходиться. Вода буде відключена до 3 червня. Але про це нікому не було відомо до 8 травня.

 

спілкувалася Олена Толстая

Последнее обновление ( 04.06.2015 )