Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
Єдина  Країна
Единая Страна
Це Україна
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow Ігор Зінкевич: У Польщі ми були командою
Ігор Зінкевич: У Польщі ми були командою Версия для печати Отправить на e-mail
28.01.2015

zinkevych_champion.jpgДіючі чемпіони України та володарі національного Кубка ватерполісти львівського «Динамо» успішно зіграли на міжнародному турнірі у польському Островці-Свентокшиському. Львів’яни залишили позаду себе такі збірні як Польща, Молдова та Литва. Секрети перемоги львівської команди розкрив головний тренер «динамівців» Ігор Зінкевич.

 

«Турніром я задоволений, - каже Ігор Зінкевич. – За винятком Володимира Ситника, який не мав візи, зібрали оптимальний склад команди. Якщо відверто, то виграти турнір для нас не було найголовніше. Хотілося пограти на «великій» воді. У нас була чудова можливість переглянути в дії усіх гравців, в тому числі і нашу молодь. Зважаючи на це, а також рівень суперників, дозволяли собі починати матчі не основним складом. У перших трьох іграх основа виходила лише з третього періоду.

dynamo_lviv2.jpg

Щодо наших суперників, то перший матч провели з Литвою. Ця команда сподобалася, але ми на голову були сильніші від неї. Збірна Молдови приїхала фактично тим складом, яким виступала на «Кубку Карпат». Молдовани добре плавали, але на даному етапі ми виглядали за них потужніше. Наш основний суперник збірна Польщі грала без трьох основних гравців. Незважаючи на це, поляки були хорошим колективом. Перший матч між нами та поляками був цікавим та напруженим. А от на другий матч господарів турніру не вистачило. Тут далася взнаки уже фізична підготовка команди. Далося взнаки те, що перший матч ми грали ввечері, а наступний – зранку. Ми запропонували полякам високий темп, який вони не витримали. Зважаючи на це, могли «закривати» усі питання щодо переможця ще у першому періоді. Відзначу, що у фіналі, на відміну від попередніх матчів, ми починали грати основним складом.  

Загалом, ця гра нам вдалася і показала, що ми на правильному шляху. На «великій» воді команда прогресує. Звісно, є деякі помилки, але без них не буває. У цій грі у нас дійсно була команда – один за всіх і всі за одного. Відчувалося, що у наших хлопців був командний дух.

За участь у цьому турнірі хотілося б подякувати нашому президенту Олександру Свіщову. Фактично лише за тиждень до старту турніру зусиллями нашого президента стало відомо, що ми їдемо до Польщі. Як показали матчі в Осторвці-Свентокшиському, таких турнірів нам треба якомога більше.    

Зараз команда у Львові продовжує підготовку до чемпіонату України. Утім, у мене, як в головного тренера, цей процес буде дещо зірваний, оскільки кілька гравців скоро їдуть на збори з молодіжною збірною України, а ще кілька – з основною. Тренувальний процес, звичайно, зірветься, однак будешо шукати вихід з цієї ситуації. Як-не-як, таке трапляється не вперше (сміється).

Последнее обновление ( 02.02.2015 )