Skip to content
logo
Водне поло в Україні    Наша адреса: waterpolo@i.ua
 
No to Racism
No to Rashyzm
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Главная arrow Новости arrow Водне поло: кваліфікація чемпіонату Європи
Водне поло: кваліфікація чемпіонату Європи Версия для печати Отправить на e-mail
16.01.2008

  Четвертим будеш? – А що робити... 

  Жодного очка не поталанило набрати українським збірним на грудневому кваліфайн-раунді до ЧЄ-2008. Але варто зауважити, що це не самостійні перегони “молодших”, а сукупні міні-турніри, де приблизно дві третини учасників – завсідники дивізіону “А”, яким треба підтверджувати повноваження. Шансів прорвати їхню своєрідну кругову поруку – обмаль.

  Єдиний матч, у якому “синьо-жовті” були близькими до позитивних цифр, – то суперечка жіночих команд Великої Британії та України в Гамбургу. Цікавою є розшифровка по періодах — 1:1, 0:0, 1:2, 3:0. Отже, довгий час підопічним Миколи Слюсаренка та Михайла Лебедєва вдавалося диктувати умови. На жаль, не отримали продовження гол Анастасії Котової та два – Анни Гекової (обидві – з “Харків’янки-2”), які дозволили було нашим вести в рахунку перед заключною чвертю – 3:2. Посипалися вилучення (загалом за матч: у суперниць – 3, у наших ватерполісток – 9). Одне слово, українки випірнули ні з чим – 3:5.

  Невтішними виявилися для них також зустрічі з господарками – 4:14 та гречанками – 5:20. Отже, з оцього квартету пішли нагору Греція – 9 очок та Німеччина – 6 (матч між ними – 16:9). З іншого “осередку”, який змагався в Амстердамі, путівки отримали Нідерланди та Франція. Фінал чемпіонату континенту прийме 4–13 липня іспанська Малага.

  У чоловіків тільки господар однієї відбіркової групи зостався без ліцензії. У Монпельє третіми фінішували французи (4 очки), пропустивши поперед себе Німеччину (7) та Словаччину (6). Усім цим збірним відчутно програла українська команда, відповідно 5:19, 5:15 та 5:23. Слабкою втіхою є те, що четвертий рядок з аналогічним “бубликом” перепав у Скоп’є і нашим сусідам білорусам. Звідти на Піренеї вирушили Росія з Македонією, а басейн Дубровника став фартовим для Хорватії та Чорногорії. Тепер є сенс зважено – без “полювання на лисиць” – розібратися, що й як. Адже ми нікуди не вилетіли, а продовжимо тягти плуга всередині європейського дивізіону “В”. Наразі це межа для країни, де нормальних тренувальних умов немає в більшості команд майстрів, починаючи із столиці.

 Микола ГЕОРГІЄВ

Последнее обновление ( 06.09.2009 )